Nyitramenti Igneous Lace

 


Kiskutyák

Collie-ról

Magunkról

Nyitramenti tenyésztés története

Büszkeségeink

Nem championok

Hírek

Törzskönyvek

Cikkek

Barátaink

Főoldalra

e-mail

Shelties

 

 

Kennelünkben csak skót juhász kiskutyák kaphatóak.

A tenyésztésben csak kiemelkedő minőségű és kiemelkedő címekkel rendelkező szukákat használunk.

Az egész tenyészállomány a Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete által rendezett tenyészszemlén szerzett engedéllyel rendelkezik.

Kennelünkben évek óta nem születettek bizonyos genetikai betegségekkel terhelt kiskutyák, úgymint DM (degenerative mielophatia – életkori bénulás), PRA (Progresszív Retina Atrófia), RD (vese diszplázia). A tenyészállományt szűrjük HD-re (Csípő diszplázia) és csak klinikailag egészséges kutyákat tenyésztünk. Minden kutyatulajdonosnak tudnia kell, hogy a csípő diszplázia – egy fejlődési rendellenesség - nem csak genetikai okok miatt fordul elő és a megnyilvánulás mértéke a kutya életmódjától függ.

A kiskutyákat születésüktől kezdve családi körülmények között neveljük. Öt hetes kortól a kiskutyák kint élnek a szabadban, nagyon sokat mozognak és játszanak, ami biztosítja nekik a magas vitalitást és a helyes fizikai fejlődést.

Ha a kiskutyák több mint 12 hetesen még a kennelünkben maradnak, akkor minden kiskutyával elkezdjük a szocializációs programot:
tanítjuk nekik a pórázon sétálást, a behívást, kocsiban utazást, városban sétálást, és kutya óvodába járunk.

Minden kiskutyánk tulajdonosát tanácsokkal segítjük a kutya egész élete során.

Fekete és arany.
Kennelünkben két kiemelkedő minőségű collie fiú van, akiknek keresünk megbízható új otthont.
Tricolor Chris 13 hónapos korában már Hunária Junior Champion. Kiváló karakter, mindenkivel barátságos, fegyelmezett. Minden szükséges egészségi szűréssel és oltással rendelkezik. Egészséges és szakszerűen nevelt fiatal kutya.
Arany sable Nemo 3 hónapos korában. Korához képest jól szocializált, jól jár pórázon és szabadon is sétál. Bátor, kiegyensúlyozott temperamentumú kiskutya. Minden szükséges egészségi szűréssel és oltással rendelkezik. Egészséges és szakszerűen nevelt kiskutya.

Mindkét kutyának elsősorban szerető gazdát keresünk, de mindkettő kiváló adatságokkal rendelkeznek kiállításokra és tenyésztésre.

 

Nyitramenti collies, 2023
Magyarország 2132 Göd, Margit u., 4
tel. 06 27330522, 06 306310733